Bloggen, vloggen, instagrammen, facebooken, linkedinnen, challenges, funnels en lanceringen.

De ondernemers van nu doen het bijna allemaal of iets ervan. Er wordt in ieder geval tijd aan besteed.
Waar ik vroeger op netwerkborrels stond om te netwerken en potentiele klanten te ontmoeten, scrollt de start up van nu door hun social kanalen en zet funnels klaar.

Sommigen huren een extern bureau in om hun social accounts te optimaliseren en bij te houden, anderen beheren het zelf.

Virtual assistents, een kleine 1,5 jaar geleden wist ik nog niet eens van het bestaan van deze functie af. Maar sinds een jaar heb ik een VA in dienst. Een Virtual Assistent. Mijn online secretaresse.

Sinds ik op een event voor online ondernemers heb gesproken is deze doelgroep mij gaan volgen. Zij zitten veel op instagram en profileren daar voornamelijk hun business.

Ik vind Instagram een heerlijk platform. Mensen raken geïnspireerd door gewoon naar mijn stories te kijken of de berichten te lezen die ik post. Door de dingen die ik doe, eigenlijk gewoon een sneak peek in mijn leven geven, ontvang ik zoveel moois terug. Ik inspireer er anderen mee en zet mensen aan tot actie. En ik haal er business uit.
I love it.

Door veel te geven boor ik als vanzelf een nieuwe doelgroep aan, een doelgroep die mij door instagram al kent en weet wat ik inhoudelijk doe voordat ze mij of een dienst van mij inhuren.
En het fijne van social media is, als je mij, mijn methoden of producten niet leuk vindt, ontvolg je mij toch gewoon.

Maar….

Social media heeft ook een keerzijde voor velen. Het kan er onderling gemeen aan toegaan. Je kunt erin verzanden.

 

Het kan zijn dat je tegen iemand op kijkt op social media en dat het desillusie is als je die persoon in real life ontmoet. De authenticiteit is bij velen ver te zoeken.

Daar moet je allemaal tegen bestand zijn. Want ondernemers die met hart en ziel aan hun account werken en er tijd aan besteden zijn ook gewoon mensen met gevoelens.

Als jij instagram gebruikt als ondernemer, kijk dan eens kritisch naar de uren die je hieraan besteed. Staat het tegenover de business die je ermee binnenhaalt?

Plan je voor jezelf ook offline uren / dagen in?

Ben je authentiek of speel je poppenkast?

Is het alleen maar mooi weer of laat je ook je real life struggles zien?

Ik ben helemaal voor het gebruik van social media voor je business alleen moet de balans er wel blijven en zijn.

Daarom is het hebben of inhuren van een VA, fotograaf en brandingexpert tegenwoordig een must als je je wil blijven focussen op je Core business. Als je groots wil ondernemen en je je onderneming op de kaart wil zetten is het hebben van een goed team een must!

In mijn High Impact Mentorship jaarprogramma besteed ik ook een les aan het gebruik van social media maar de uitvoering hoef je niet allemaal zelf te doen. Het zou geen High Impact zijn als je alsnog alles zelf moet doen. Je mag dus gebruik maken van mijn team.

Je krijgt er VA werkzaamheden bij, Branding fotoshoots door een professionele fotograaf voor je social media kanalen, websites en blogs, een brandingstrategie met een brandinexpert incl. nieuwe ontwerpen voor je huisstijl en / of social media kanalen.

Ik merk dat veel ondernemers vaak nog te weinig bezig met hun core business. En behalve als je online marketeer bent is instagram en social media echt niet jouw core business.
Maar je kunt er wel business uit halen!

Goed, nu zijn er voor dit jaar nog maar 8 plekken in mijn H.I.M. jaarprogramma dus geef ik voor al die instagrammende ondernemers wat tips om tijd te besparen en je meer te richten op je core business;

Maak je eigen lay out van je stories in Canva.
Zeker te weten dat je telefoon nog vol staat met toffe foto’s die je kunt gebruiken voor je feed.
Schrijf je content 2 weken van tevoren uit en plan ze in met app Skedugram of Later.
Check wat de populaire # zijn voor jouw doelgroep, product of dienst met de app Hashtagger.

Oh en nu je toch lekker bezig bent… Volg je mij al op Insta? @sandrajoyful

Liefs Sandra

 

Ik heb 3 instagram kanalen, @littlesuperheroes, @trainingcenterdutchdog & @sandrajoyful.