Evolve or repeat?

Heb je het gevoel dat je je roer om wilt gooien? Of ben je een leven aan het leiden en je dingen aan het doen omdat je het idee hebt dat de mensen om je heen dit van je verwachten, of omdat de wereld dit van je verwacht?

Of heb je jezelf lang voorgehouden wie je moet zijn en werkt het gewoon niet meer voor je?

Misschien heb je het niet meer naar je zin in je huidige functie.

Of wil je gezonder gaan eten. Of wil je leren salsa dansen, paardrijden of bungee jumpen. Of iets anders wat life changing voor je voelt.

Wat het ook is wat de stem in je hoofd tegen je zegt wat je eigenlijk graag wil, het is tijd voor verandering. Dus let’s do this!

Het is makkelijk om je roer om te gooien, maar toch blijft het vaak steken.

Vragen poppen up als wat als, gedachten die je niet helpen en gevoelens van weerstand dienen zich aan.

Het onbekende, eng, gevoelens van onzekerheid, het is er allemaal.

Laat mij daarom iets waardevols met je delen. De enige uitweg van onzekerheid is erdoorheen gaan. Om de betere versie van jezelf te worden zal je op een bepaald punt in het onbekende moeten stappen en misschien wel door de ene na de andere onzekere situatie heen moeten komen. Dit is jouw interne zoektocht. Jouw journey!

Je kunt natuurlijk ook je leven lang de repeat button in blijven drukken. Alleen dan zullen er weinig mooie en nieuwe levenslessen tot je komen, leef je in de rol van slachtoffer van je eigen leven, zet je jezelf vaak in een negatieve energie wat erg vermoeiend is en hou je jezelf veel te klein.
Het herhalen van dingen die je niet dienen is pure zelfsabotage.

Als ik aan een balie sta en er wordt aan mij gevraagd. Mevrouw Hollaar, wenst u een upgrade. Zeg ik direct YES please.

Ik hou van upgrades, het levert mij dingen op. Dus waarom kies jij niet om mee te evolueren naar jouw betere versie?

Oke, je zult risico’s moeten nemen. Maar als je jezelf in de juiste mindset weet te zetten zal dit als noodzakelijk aanvoelen en zal het opwindend voor je werken. Je doet namelijk iets geweldigs voor jezelf. Je bent jezelf aan het upgraden.

Ongezonde patronen of dingen die je niet dienen neem je afscheid van. Je leeft jouw innerlijke waarheid, volgt je gevoel en de positieve energie die daarbij hoort straal je uit.

En die energie zal magnetisch voor je werken.

Je merkt dat als je moedige stappen durft te zetten er enorm veel mogelijk is.

Je komt erachter dat je de kracht en macht bezit om je beperkende gedachten los te laten en jezelf te bevrijden.

Je wordt er zelf gelukkiger van, zal dit uit gaan stralen van binnenuit en trekt daar de mensen, plaatsen en dingen bij aan in je leven die daarbij passen en op lijken.

Ga jezelf eens goede vragen stellen en schrijf je antwoorden eens uit.

Wat wil jij echt?
Hoe wil jij je voelen?
Waar word jij blij van?
Waar wil je zijn?
Wil je jezelf niet meer klein houden, stop er dan mee.
Wil je meer zichtbaar worden, show yourself.
Wil je je netwerk verbreden, ga nieuwe mensen ontmoeten.
Wil je je relatie nieuw leven inblazen, begin er dan mee.
Wil je een familielid vergeven, doe dat dan.
Wil je gezonder leven, start er vandaag mee.
Wil je hulp, vraag er dan om.

Je bent het aan jezelf verplicht om jouw verlangens te voeden, ze te verkennen. Het zal ongemakkelijk aanvoelen maar het pad zal je getoond worden omdat je het echt weet wanneer je dingen moet veranderen. Je kunt op jezelf leunen.

Als je intuitie steeds weer opnieuw dezelfde dingen in je oor fluistert is het tijd om te gaan luisteren.

Het is tijd.

De repeat button zorgt er alleen maar voor dat je je als een slachtoffer voelt, onzichtbaar en machteloos. Jij verdient meer.

Ga staan voor wat je echt wilt in het leven. Neem afscheid van alle dingen die je naar beneden halen, je energieniveau verlagen, je gevoelens en gedachten van ‘minder dan’, ‘niet capabel’, ‘niet goed genoeg’, ‘wat zullen ze wel niet denken’.

Knip de lijnen door en ga in je kracht staan. Stap voor stap, één keuze tegelijk, babystapjes zijn ook stapjes. Leer je grenzen stellen, ontwikkel eigenschappen die in jouw persoonlijke welzijn werken. Maak krachtige keuzes, iedere dag weer, bij iedere beslissing die je neemt.

Het is tijd. Evolve.

%d bloggers liken dit: