Love yourself

Deze week had ik voor het eerst sinds tijden mijn drie eenheid die mijn hart sneller doen kloppen in één week. De drie eenheid in natuurlijk leiderschap. Ik coachte met roofvogels, met paarden en ik gaf een training in roedel leiderschap met honden. Alles gericht op het natuurlijk leiderschap van de mens.

Ieder dier reageert weer op een ander stukje energie van de innerlijke mens. Waar energie van roofvogels intens snel gaat en de spiegel soms zo gedetailleerd is dat je het bijna niet kan opmerken is de energie tijdens de equicoaching met de paarden zo intens aanwezig dat het wel lijkt alsof we omringd door allemaal leylijnen in een magisch krachtcentrum staan. Zij spiegelen door met een geduld totdat de deelnemers het zelf voelen en zien.

Wat honden willen van ons mensen is gewoon hartverwarmend, hoe groot het probleem in het gedrag van de hond ook lijkt, de honden eisen maar één ding, dat hun eigenaar natuurlijk leiderschap toont, weer in zijn kracht gaat staan. Want geef je geen goed leiderschap is de hond van nature genoodzaakt om het leiderschap over te pakken. En daar ervaren wij mensen dan gedragsproblemen. Maar de hond (met de wolf als voorouder), de wolf, heeft eerlijk leiderschap nodig in zijn roedel anders valt de roedel uit elkaar en daarom eist de hond dat van zijn eigenaar.

Ik op mijn beurt heb er mijn missie van gemaakt om mensen alles te leren over natuurlijk leiderschap, of je nu kampt met onzekerheid in het dagelijks leven, je innerlijk bij jezelf de balans niet kan vinden, in het vinden van een baan of leiderschap wil pakken in het ondernemen of het aansturen van een team. Iedere vorm van leiderschap start met natuurlijk leiderschap wat komt vanuit jouw innerlijke kern, het leiderschap wat bij jou past, bij jou unieke zelf. Dat natuurlijk leiderschap is de fundering waarvan uit alles mogelijk is.

Leiderschap pakken, in je kracht gaan staan, vanuit je innerlijke kern leven, balans voelen, doelgericht en vol focus leven, het klinkt allemaal prachtig en inspirerend. Maar de weg daarin te vinden, het natuurlijk leiderschap te ownen is geen comfortabele en eenvoudige journey. Volgende week rond ik alweer het derde Control Your Mind programma af met een groep deelnemers. Die allemaal stuk voor stuk de afgelopen periode keihard aan zichzelf hebben gewerkt. Die volharding en toewijding hebben gegeven aan hun gestelde doelen, die hebben moeten kiezen. Het was op sommige momenten enorm confronterend en veel ‘gedoe’ om het natuurlijk leiderschap in zichzelf te ontdekken, te voelen en te ervaren. De fundering van hun natuurlijk leiderschap is gelegd, hun training start nu pas.

Natuurlijk leiderschap is iets wat dieren van nature bezitten, waar dieren naar luisteren en niet van afwijken, zij zetten zichzelf en hun overlevingsdrang op nummer één zonder egoïstisch te zijn. Zij doen dit puur om innerlijk in balans te blijven in iedere situatie. Het is een belangrijke les die wij van dieren kunnen leren, dichtbij onze eigen natuur blijven.

Dieren bezitten natuurlijk leiderschap omdat ze van zichzelf houden. Daarom wil ik je met deze blog als les meegeven; behandel jezelf in iedere situatie als iemand waar je veel van houdt.

Love yourself.

%d bloggers liken dit: