Het transitieproces

 Het afgelopen jaar hebben de meeste van ons wel even wat processen aan moeten kijken. Misschien ben je zakelijk wel van een offline business veel meer online gaan werken, is je overvolle werkvloer ineens omgezet naar zoom meetings of is je business compleet stilgevallen.
Waar normaal klanten gewoon bij je binnen konden lopen moet je nu creatief zijn in het bereiken en vasthouden van je klanten.

Dat omdenken en meebewegen is voor een ondernemer niet vreemd alleen dit afgelopen jaar is het transitieproces wel in een gigantisch rap tempo versneld. En nu het lijkt of de kalmte wat neerstrijkt voel je waarschijnlijk dat het transitie proces een noodzakelijk iets is geworden voor jou en jouw onderneming.

Je voelt ineens dat je je online zichtbaarheid moet pakken. Dat je processen een upgrade behoeven.
Je denkt erover het personeel op vaste of flexibele basis thuis te laten werken volledig door te voeren.
Je weet ook dat door het thuiswerken je je team op een andere manier in focus en scherp moet gaan houden.
De interesse hoe het echt gaat met iedereen binnen je team en hoe je hun het beste kunt gaan faciliteren om groei en motivatie te creëren en behouden heeft nog nooit zo sterk aan de oppervlakte gedreven.

Je ziet dat de markt sterk veranderd waardoor je zakelijk instinct je al verteld wat dit voor het toekomstperspectief voor jou en jouw onderneming betekent. Misschien is die reorganisatie dichterbij dan je denkt.

Transitieprocessen konden normaliter gefaseerd aangepakt worden maar dit afgelopen jaar was het voor velen alles in één.
Transitieprocessen kunnen heel rauw aanvoelen, en zeker als anderen er weinig open over delen voelt het misschien wel of jij de enige bent. Het kan ook zijn dat je tot nu toe hebt weggekeken van een noodzakelijke transitie omdat het aankijken je pijn doet.

Hoe ga je om met jou natuurlijk leiderschap in een transitieproces?
Hoe blijf je puur?

Ik denk dat we steeds meer mogen gaan kijken naar de wetten van de natuur. Dat we ons team steeds meer naar zichzelf mogen laten kijken. Dat hoor en wederhoor en onderling empatisch vermogen toegepast al dan niet ontwikkeld mag gaan worden. Ik denk dat authentiek ondernemen ervoor kan gaan zorgen dat we ons bedrijf en teams high performance kunnen laten leveren.

Ik werk dit afgelopen jaar met collega’s samen die voor high performance geboren zijn. Hun focus, energiemanagement, doelgerichtheid en stabiliteit heeft mij meer dan geïnspireerd. Hun helpen mij teams, ondernemers en medewerkers weer volledig het leiderschap in zichzelf te omarmen. Mijn team werkt volgens de wetten van de natuur en gebruiken deze optimaal.

Weleens een pitch gehouden in de natuur en deze bekrachtigd met het leiderschap van roofvogels?
Weleens een kwartaalstrategie uitgerold tussen een kudde paarden?
Weleens een team hun leiderschap skills laten upgraden vanuit congruentie?

Mijn team bestaat uit verschillende paarden, verschillende roofvogels en powerbreeds. Levende krachtdieren die gebruik maken van de wetten van de natuur.
Ik gebruik mijn kennis vanuit mijn jarenlange ervaring als ondernemer in personeel en arbeid in combinatie met mijn werk als gedragsexpert in leiderschap bij dieren en mijn studie en onderzoek naar wolven. Daarin weet ik een vertaalslag te maken die jou en jouw team vanuit natuurlijk leiderschap laat samenwerken. De antwoorden zijn er al, de kracht is er al, de samenwerking is er al. Alleen wat nog niet uitgesproken is moet nog gehoord worden. Wat nog niet losgelaten is moet nog losgelaten worden. De transitie is zichtbaar, de route moet alleen nog uitgezet worden.

Wil jij high performance leveren binnen jouw organisatie? Een project eens “aangevlogen” krijgen vanuit een ander perspectief? Daar kunnen wij jou bij helpen!

 

“In the rush to return to normal, use this time to consider which parts of normal are worth returning to.”

Mail voor meer info naar info@miss-mindset.com