It’s not about you, it’s a projection of somebody else.

Ik houd van gedrag observeren en analyseren. Toch had ik een gesprek met mijn leermeester in de psychologie nodig om sommige dingen weer vanuit een juist perspectief te kunnen bekijken. Dit gesprek in combinatie met de komst van de nieuwe roofvogels Leto & Mars brachten mij prachtige inzichten.

De roofvogels leren mij dat als je vertrouwd op je innerlijke leiding je nooit op een dwaalspoor gebracht zal worden. De roofvogels belichamen alertheid, waarneming, onderscheidingsvermogen en opmerkzaamheid. Zelfs de meest gewone en dagelijkse ervaring kunnen veel meer zijn. Magie is overal te vinden.
Het is een kwestie van opletten, wakker en waakzaam zijn op persoonlijk, professioneel en spiritueel niveau. Er is geen schuilplaats voor de ogen van een roofvogel. Wat authentiek is, illusie, vals of onzuiver, het komt allemaal aan het licht. Ik vind dat zo mooi en probeer ook vanuit die optiek in het leven te staan. Je hebt alleen de feiten nodig en het onder controle houden van je gevoelens, dan kun je tegenspoed overwinnen en vind je altijd een oplossing.

Toch kan de onzuiverheid van mensen kan mij nog weleens raken. Zelfs als ik voel dat ik mijn visie en missie niet hoeft te beperken, sterker nog niet meer mag beperken, kan ik mij nog weleens geremd voelen door gedrag of een nare opmerking van een ander. Ik zocht het in mezelf, maar kon het inner work niet vinden. Na het gesprek met mijn leermeester in de psychologie kan ik het verband mooi maken.

Wanneer je de onzuiverheid voelt in de boodschap wordt er vaak een projectie op jou gelegd door de ander zijn of haar gedrag. Je kan verwarring voelen omdat hetgeen de ander zegt over jou niet overeenkomt met wie jij bent.

Het kan ook zijn dat je de neiging voelt om jezelf te verdedigen om het beeld van de ander bij te stellen. Stap daar niet in, het enige wat je dan doet is onderdeel worden van het verhaal van hetgeen de andere persoon in zijn of haar hoofd heeft.
Het kan ook zijn dat je onmacht voelt omdat wat je ook zegt de ander niet zal bereiken.
Er kan zelfs twijfel in jezelf ontstaan door na te gaan denken over wat de ander heeft gezegd en of dat misschien wel waar is.
Wanneer je dit soort dingen ervaart zie deze signalen dan als alarmbellen.

Het zicht van roofvogels is het beste zicht van alle dieren. Deze natuurlijke gave geeft associaties met observatie, herkenning, bewustzijn en gewetensvol vooruitkijken. Zet jouw zicht ook aan, neem jouw innerlijke twijfel weg, verdrijf de verwarring en roei illusie in één klap uit.

Roofvogels leren ons dat wij onze visie niet hoeven te beperken. We kunnen hoger stijgen en een breder beeld krijgen van een veel beter perspectief. De krachtige energie van een roofvogel houdt nooit op. Roofvogels leren ons dingen precies goed te timen, zij zullen wachten en snel en resoluut naar succes gaan. Dit maakt deel uit van het instinct van de roofvogels en wij mensen hebben vergelijkbare vaardigheden die we vaak over het hoofd zien.

Vertrouwen op je innerlijke leiding, jou natuurlijk leiderschap, het zal je controle geven, het zal je zekerder doen voelen, je steviger in je schoenen doen staan, in wat voor situatie dan ook.
Natuurlijk leiderschap zorgt voor innerlijke balans, en balans wens ik voor iedereen.
Het intensief werken met de roofvogels geeft mooie inzichten en lessen waarvan ik er graag een paar met je wil delen tijdens mijn gratis online mini-training Natuurlijk leiderschap in 5 dagen.

 Schrijf je hier in voor de online training van 17 tm 21 juli