Flashback

Drie maanden geleden had ik een gesprek met Lex, mijn financieel adviseur. Hij is al ruim acht jaar iemand die met mij adviseert in financiële zaken aangaande mijn bedrijven en sommige van mijn klanten.
Nog nooit eerder stelde hij mij de vraag die hij mij twee maanden geleden stelde.
“Waar ben jij mee bezig Sandra?”

Ik vertelde hem dat ik het wel zag maar de uitweg niet wist. “Stop hiermee Sandra, je moet uit je overlevingsstand komen en het spel weer gaan spelen wat je altijd zo goed hebt gedaan.”
Nog nooit waren zijn woorden zo helder binnengekomen. En ik besloot mijn Miss Mindset website direct offline te halen, alle afspraken en aanvragen die ik had staan nog in te plannen en na te komen, maar voorlopig geen nieuwe opdrachten meer aan te nemen.

Ik neem je even snel mee in een flashback naar medio februari 2020, een nog onbekend virus was ons land binnengedrongen. Mijn toenmalige bedrijf TC Works kwam van de een op andere dag stil te leggen. In totaal zes bussen persoonsvervoer stonden stil op de parkeerplaats voor ons opleidingscentrum van 5000 m2 en 3 verdiepingen hoog, de lokalen waren leeg en van de een op andere dag vielen alle vacatures stil. Een van onze grootste opdrachtgevers liet per mail weten dat alle persoons budgetten herzien werden en het contract wat hadden onverhoopt herzien moest worden. Er werden van de een op andere dag geen leerlingen meer voor onze Basic Skill Trainings programma’s aangeleverd.

Poeffffff. Weg. Just like that.

De stress greep mij en iedereen om mij heen, ik kreeg van alle kanten vragen alsof ik de toekomst kon voorspellen en meer wist dan ieder ander over dit virus. Er heersde veel angst onderling. 

Het voelde alsof ik midden in deze storm nooit meer zicht kreeg op dat helicopterview waar ik altijd zoveel overzicht hield op het hier en nu en de toekomst. De toekomst van mijn bedrijf voelde nog nooit zo onzeker. Ik kon geen strategie ontdekken voor een degelijk en stabiel plan van aanpak. Alleen maar korte termijn oplossingen wat voelde als dweilen met de kraan open.

Toen de schrik en het reorganiseren na een week was ingedaald gingen wij de gesprekken aan met de partijen waar wij grote samenwerkingsverbanden mee hadden, raamovereenkomsten voor de komende jaren.
Alles werd een jaar bevroren en zou februari 2021 herzien worden.
Op 6 maart 2020 belde ik Lex huilend op “Ik ga stoppen met TC Works, ik zie geen toekomstperspectief meer, kan ik op je rekenen de komende maanden.”
“Tuurlijk San”, het waren weinig woorden, maar ze gaven mij het vertrouwen ook deze afrondende fase te zien als een onderdeel van ondernemen.

Het werd het zwaarste jaar ever, ik heb mijn levenswerk uit moeten gummen, afscheid moeten nemen van heel veel mensen, te dealen gehad met heel veel boosheid, onbegrip en onredelijkheid. Niet de maatregelen, de pandemie of het intrekken van de raamovereenkomsten kreeg de schuld, maar ik persoonlijk als directeur van TC Works. Een bedrijf wat ik in 14 jaar vanaf de grond had opgebouwd, waar ik mee op stond en mee ging slapen was er ineens niet meer. Mijn leven veranderde totaal.
Ook dit hoort bij ondernemen.

Vanuit die periode ben ik in een overlevingsmodus gekomen met mijn andere bedrijven. Waar ik, als Lex niet zo direct aan mij had gevraagd waar ik mee bezig was, op dit moment nog in had gezeten.
Gewoon omdat ik de uitweg niet zag. Terwijl die heel simpel was.
Website offline halen. Aanbod stagneren. Reorganiseren. Doelen stellen. Zowel persoonlijk als bedrijfsmatig volledig de Re-branding door.

En daar ben ik nu, op het moment van schrijven, net klaar mee.
Persoonlijk in sneltreinvaart ontwikkeld om mentaal, energetisch en spiritueel in balans te komen waardoor ik weer uit een onuitputtelijke bron van wijsheid kan tappen. Fysiek sterker dan ooit door goede en gezonde voeding en juiste training met mijn PT & MMA champ Dwayne Woodley.
En Miss Mindset is volledig door de rebranding gegaan en heeft een prachtig nieuw aanbod staan.

Het was hard werken, en voelde sommige dagen als een marathon, wat zeg ik, triathlon! Maar eindelijk kan ik zeggen dat ik de trainingsperiode van de afgelopen vijf jaar Miss Mindset kan loslaten. Ik kijk terug op prachtige trajecten, mooie samenwerkingen en impactvolle trainingsdagen.

Het is tijd voor het brand Miss Mindset om zich volledig te gaan positioneren. Om weer verder te gaan reizen. We zijn uit standje overlevingsmodus en klaar om het meesterschap volledig te gaan omarmen.

 

Let’s rock 2022!