Yoga en roofvogels

Alweer 9 jaar geleden begon ik met Yoga. Een uurtje per week. Gehaast van kantoor de file in, thuis omkleden, mijn bidon vullen, handdoek pakken en mijn vriendin stond dan klaar om mij weer op te halen om samen naar de Yoga te gaan.

Daar is een compleet nieuw wereld voor mij opengegaan. Aan het einde van de les werd er een kaartje getrokken en volgde een door Ria, de yogadocente, perfect begeleidde meditatie.
Na een paar lessen was er een opdracht waar je om en om met Ria voor de spiegel ging staan en je je eigen spiegelbeeld in de ogen moest aankijken. Daarna moest je tegen je eigen spiegelbeeld zeggen: “Ik ben goed zoals ik ben.” Toen ik aan de beurt was bedankte ik voor mijn beurt, dat voelde voor mij helemaal niks en vond het op dat moment een rare opdracht om dat ten overstaan van een groep vrouwen te doen. Maar ik zag wat een effect dit had op de vrouwen die het wel deden. Op het moment dat ze tegen hun spiegelbeeld zeiden: “Ik ben goed zoals ik ben”, veranderde hun lichaamstaal, ik zag hun kracht verschijnen. Bij nader inzien toch niet zo’n rare opdracht! Maar ik nam hem mee naar huis. Ik heb deze opdracht mij toen eigen gemaakt door iedere ochtend deze affirmatie tegen mijzelf in de spiegel uit te spreken voordat ik naar kantoor vertrok.

Toen ik vorig jaar werd benaderd door Eljo van Gooswilligen van Under the Bo tree die vroeg hoe ik over een eventuele samenwerking dacht in een dag retreat van Yin Yoga en roofvogels moest ik direct weer aan die opdracht van Ria nadenken en aan de kracht die er vrijkwam bij de mensen door alleen het aankijken van_ en een affirmatie uitspreken tegen het eigen spiegelbeeld. Laat staan wat voor een kracht er vrij kan komen als je vanuit een Yin Yoga sessie en diepe meditatie komt en je stapt het krachtveld van de buizerd in.

 

Yoga heeft gedurende de jaren niet stilgestaan en heeft zich ontwikkeld op meerdere fronten en in diverse soorten. Het vooroordeel of beeld van yoga wat vaak wordt geschetst is helaas niet met de tijd meebewogen.

Tijd voor opheldering! Tijd voor Fly in Yin!

Een ochtend vanuit een Yinyoga op de mat naar binnen keren, voelen en focus krijgen. Door meditatie de ruis in je gedachten loslaten. Een pure connectie met jezelf aan te gaan. Dit alles onder de professionele begeleiding van Eljo.

Om vanuit die Yin vol de Yang in te stappen buiten in het krachtveld met de buizerds en beslissingen te nemen. Knopen door te hakken. En keiharde afspraken met jezelf te maken.
Afspraken vanuit helderheid, vanuit een pure connectie, en vanuit innerlijke kracht.
Een retreat volledig in balans.

Een dag volledig voor jezelf, totaal in de ontspanning, ga je met een heel heldere strategie naar huis. Alle afspraken die je met jezelf maakt deze dag worden door het vliegen met de buizerds bekrachtigd. Een retreat met impact waardoor je de gemaakte afspraken met jezelf veel makkelijker kan internaliseren. Roofvogels leren je vanuit je kern communiceren, zij leren jou je lichaamstaal en energie aan te passen zodat je communicatie zuiver wordt. Roofvogels reageren op wat je voelt en denkt en voelen je energie feilloos aan. Het zijn strategische jagers en gericht op optimale efficiëntie.

Zij kunnen het zichzelf niet permitteren dat ze zelfs maar een beetje energie verspillen. Hierdoor zijn ze extreem gevoelig en beschikken ze over een volledige controle over zichzelf.
En met die controle en zelfbeheersing willen wij dat jij naar huis gaat zodat jij de dingen die je te doen hebt kan gaan oppakken.

Inmiddels zitten er alweer 4 volle retreat dagen erop, hebben we prachtige recensies mogen ontvangen van alle deelnemers en hebben wij daarom heel veel zin in de samenwerking voor dit jaar. Fly in Yin!

Liefs Sandra

Meer info en tickets over de Fly In Yin vind je hier: Under the Bo tree